Proeverij op zaterdag 20 juni

Snoepen van smaakvolle boerderijproducten

Landsmeer, woensdag 10 juni – Ooit droge worst gegeten op basis van de receptuur van Jamie Olivers Fifteen? Of weleens vers biologisch desembrood geproefd van mobiele bakkerij Reizend Broodje, of van biologische kaas of kip? Kom op zaterdag 20 juni van deze overheerlijke producten snoepen tijdens ‘Proef De Marsen’, op boerderij De Marsen in Het Twiske.

De kraampjes van de minimarkt zijn bemand zodra de boerderijwinkel om 10.00 uur de deuren opent. Buiten kun je proeven van nieuwe en bestaande winkelproducten. Nieuw is bijvoorbeeld de droge worst van eigen varkensvlees en kruiden op receptuur van Jamie Olivers Fifteen Catering en gemaakt door ekoslager Hans Commandeur.

Ovenverse desembroodjes
Er zijn twee Fifteen-varianten: oregano-appel en groene peper-knoflook. Wie bij de worst een ovenvers broodje wil, kan terecht bij de bakkers van Reizend Broodje, die met hun mobiele bakkerij de hele dag aanwezig zijn. Reizend broodje bakt ook heerlijke pizza’s. Ook kun je het verschil proeven tussen een standaard supermarktei en de biologische scharreleieren van de Marsen.

Biologische kip
Nieuw in het assortiment zijn ook hele biologische kippen die worden ingekocht bij een Duitse bioboer vlak over de grens. Deze boer werkt op basis van dezelfde principes als De Marsen en streeft voornamelijk naar een hoge omega-3 waarde in het vlees. Zo is dit vlees niet alleen verantwoord maar vooral ook erg gezond.

Noord-Hollandse streekproducten
De kip is zo’n beetje het enige product dat van ver komt, want de meeste levensmiddelen in de boerderijwinkel komen uit de streek. “Wij streven er naar de winkel te bevoorraden met biologische producten van Noord-Hollandse boerderijen,” zegt winkeleigenaar Marije. “Het gaat dan om hoogwaardige producten van kleinschalige bedrijven met een sociale inslag. Zo verkopen wij zeker een kleine 100 producten die niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Voor vragen over de winkel kunt u mailen naar boerderijwinkel@demarsen.org