Vleesaandeel

Ben je een foodie met een voorkeur voor gezond en lekker eten? Dan kun je op De Marsen aandeelhouder worden. Als aandeelhouder neem je een deel van de productiekosten voor vlees of groenten voor je rekening. Hier krijg je een vlees- of oogstaandeel voor terug.

Dankzij aandeelhouders bereikt De Marsen economische stabiliteit. De boerderij wordt m.a.w. minder afhankelijk van de grillen van de markt. Als consument-aandeelhouder geniet je van verantwoord geproduceerd voedsel uit je directe omgeving. Je kunt zelf komen kijken hoe dat groeit en bloeit. Ook draag je bij aan het behoud van het Twiske als natuur- en recreatiegebied.

Vleesaandeelhouder worden? Zo werkt het…

Als vleesaandeelhouder beschik je over vlees van diverse soorten rund- en varkensvlees van De Marsen. Je keuze in onze winkel is afhankelijk van de beschikbaarheid per soort en uiteraard van je persoonlijke voorkeuren. Een heel aandeel is 750 euro (35 kg)  en een half aandeel 375 euro (17,5 kg). Je kan je opgeven in de winkel en daar je aandeel voldoen per pin.

 

Persoonlijk overzicht
Van iedere aandeelhouder ligt een persoonlijk overzicht in De Marsen-winkel. Hiermee kun je tijdens onze openingstijden naar behoefte vlees afhalen en heb je altijd je totaaloverzicht bij de hand.

Als aandeelhouder krijg je regelmatig een e-mail met slachttermijnen, beschikbare soorten vlees e.a. belangrijke informatie.

 

Kennisoverdracht
Met vleesaandelen wil De Marsen je een zo gezond mogelijk stuk vlees aanbieden. Afkomstig van dieren die buiten leven, die goed eten en die goed worden verzorgd. Met onze vleesaandelen stimuleren wij tegelijkertijd een vermindering van de vleesconsumptie. Hoe dat werkt? Geslachte dieren worden in hun geheel geconsumeerd. Pas als de totale vleesvoorraad op is, volgt een nieuwe slacht. Als aandeelhouder kom je dus ook onbekendere vleessoorten tegen.

Waarom een vleesaandeel?
Op De Marsen werken we toekomstgericht. Bij de productie van landbouwproducten betekent dit dat we zo duurzaam en diervriendelijk mogelijk werken. Bij de productie van vlees volgen wij verantwoorde veehouderijmethoden (zie kader met uitleg). Zo garandeert De Marsen een gezond product, waarbij aandeelhouders een belangrijke schakel zijn. Als vleesaandeelhouder neem je namelijk verantwoordelijkheid en draag je direct bij aan de houdbaarheid van onze gezonde productiecyclus.