Samenwerking met Onderwijs en Speciaal Onderwijs

Met scholen uit de regio bouwen wij aan een educatief aanbod voor leerlingen van verschillende niveaus en leeftijden. De Heldringschool en het Orion College zijn twee concrete voorbeelden. De Heldringschool komt een dag per week langs met een groep jongens die op De Marsen les krijgen in ‘Groen en Beheer’. Zo krijgen de leerlingen vier seizoenen lang inzicht in visiegericht natuurbeheer.
Het Orion College komt elke week met twee groepen: de √©ne groep komt op een soort ‘snuffelstage’, de ander komt voor een leer-werk-traject groen onderwijs. Wekelijks¬†nemen de leerlingen en begeleiders deel aan verschillenden seizoenswerkzaamheden, zoals dieren verzorgen, stallen uitmesten, zaaien, planten, wieden, oogsten, snoeien, onderhoud of landschapsbeheer. Sommige leerlingen vinden hun roeping en komen na school op De Marsen werken.
Af en toe organiseren wij ook verschillende educatieve natuuractiviteiten in samenwerking met scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Op bezoek zijn geweest: klassen van St. Augustinus Landsmeer, het Amsterdamse Geert Grote College en de Vrije School Zaanstreek.