Herfstmarkt

Ruim 600 bezoekers op herfstmarkt

Samen met alle vrijwilligers en standhouders kijken Benno en Marije terug op een zeer geslaagde boerenherfstmarkt. “Gedurende de dag zijn er zeker 600 mensen op het erf geweest,” schat Benno. “Extra bijzonder was dat burgemeester Astrid Nienhuis van Landsmeer met 60 Syrische vluchtelingen op bezoek kwam.”

De hele dag genoten bezoekers van verse pompoensoep, verse broodjes en heerlijke bbq-worstjes en hamburgers (liefst 20 kilo!). Vooral de pompoensoep uit de heksenketel was niet aan te slepen.

Rondleiding

Hoewel de temperatuur door de overwegend grijze lucht wat tegenviel, gold dat allesbehalve voor het bezoekersaantal. Midden op de dag arriveerde de burgemeester met Syrische vluchtelingen die tijdelijk onderdak hadden in de sporthal van Landsmeer. Zij kregen een rondleiding en mochten samen met andere bezoekers mee naar de Twiskemolen, waar beheerder Marcel Koop vertelde over de historie van de bemaling in Zaanstreek-Waterland. Kinderen namen deel aan de natuuractiviteiten van de Twiskespeurders van het IVN.

Wintermarkt

Door het enorme succes van de herfstmarkt wordt nu druk nagedacht over een wintermarkt in januari. Via deze site en via lokale media houden we je op de hoogte.