Succesvol eerste boerderijdiner smaakt naar meer …. 10 Oktober!

Boerderij de Marsen, Landsmeer – Bijna 70 gasten ontvingen boer Benno en boerin Marije tijdens het eerste boerderijdiner op zaterdag 5 september. Mensen kwamen lopend, met de fiets of met de auto uit Amsterdam-centrum, Amsterdam-Noord, Oostzaan en Landsmeer.
“Na afloop ontvingen wij zoveel waardering voor het driegangenmenu dat samen met Jamie Oliver’s Fifteen Catering is besloten op zaterdag 10 oktober een tweede boerderijdiner te verzorgen,”
zegt Benno Graef.

Chefkok Fred van Jamie Olivers’s Fifteen bereidde begin september een smaakvol driegangen diner van biologische ingrediënten van de Twiskeboerderij. Waardering was er voor de rijke plate met voorafjes, waaronder diverse soorten biologische kaas, worst van de Marsen, een truffelsoepje en versgebakken brood. Het hoofdmenu bestond o.a. uit beercan chicken en langzaam gegaarde ribkarbonade en verse groenten van de boerderij. Ook de desserts met macarons en cake verrasten.

“Door te komen eten investeer je ook nog eens direct in de opleiding van de Fifteen leerlingen.”

Benno ontving om 18.00 uur met een feestelijk drankje op het boerenerf en nodigde het gezelschap na een kort praatje uit op de sfeervolle hooizolder. Daar namen de gasten aan een lange tafel plaats op hooibalen van schapenvacht. Het menu voor 10 oktober is bijna rond, maar is nog even afhankelijk van wat de tuin te bieden heeft in deze oogstmaand. Wie het tweede boerderijdiner op 10 oktober niet wil missen, kan hier reserveren.

JAMIE OLIVER’S FIFTEEN CATERING

Fifteen biedt jongeren die al voor grote uitdagingen hebben gestaan een kans om hun leven een positieve wending te geven. De jongeren krijgen in het Amsterdamse restaurant Fifteen, dat is gesticht door Jamie Oliver, een opleiding tot kok aangeboden. Tijdens deze opleiding is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en is alles zo ingericht dat de leerlingen unieke productkennis opdoen. Bij Jamie Oliver’s Fifteen Catering werken de leerlingen buiten het restaurant op allerlei feestlocaties en komen ze, naast het restaurant, ook nog eens in aanraking met evenementen.  Hierdoor verbreden ze hun kennis en ervaring in de horeca en worden hun kansen op de arbeidsmarkt nog groter.

Na een intensieve periode in het restaurant en in de catering is het zover, een diploma!  Tijdens een feestelijke ceremonie nodigt Jamie Oliver’s Fifteen alle vrienden en familie van de leerlingen uit om deze fantastische mijlpaal mee te vieren. De jonge koks vliegen daarna uit. Natuurlijk probeert Jamie Oliver’s Fifteen ze een nog zetje mee te geven. Bijvoorbeeld door samen op zoek te gaan naar een passende werkgever. Leuk om te weten dat er de afgelopen 10 jaar al zo’n 250 Fifteen leerlingen de wijde wereld in vlogen met een Fifteen opleiding.

RESERVERING EN BETALING

Volwassenen € 67,50 pp excl. dranken
Kinderen € 30 pp excl. dranken

U kunt online betalen via IDeal.

HET MENU

Het menu is nog even afhankelijk van wat de tuin te bieden heeft in de oogstmaand.