Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Boerenwintermarkt op Zorgboerderij de Marsen.

30 januari 2016 @ 10:00 - 16:00

Leuke excursies, oude ambachten, verse erwtensoep en koek en sopie

BOERENWINTERMARKT IN HET TWISKE

Landsmeer, januari 2016 – Beleef op zaterdag 30 januari een echte boerenwinter op boerderij De Marsen in Het Twiske. Kom van 10.00 tot 16.00 uur genieten van verse erwtensoep, warme desembroodjes en heerlijke biologische producten. Er zijn de hele dag rondleidingen, workshops over oud-Hollandsche ambachten, boeiende excursies en leuke kinderactiviteiten. De entree is gratis.

Boer Benno vertelt tijdens een rondleiding over de seizoenen op de boerderij. Ieder jaargetijde brengt veranderingen met zich mee. Zo staan de koeien en hun kalfjes ’s winters niet op zompige weilanden, maar warm en droog in de potstal. Kom je kijken? Het groeiseizoen in de moestuin ligt nu stil, en als de grond is bevroren, is er extra krachtvoer voor de scharrelkippen. Toch zit het voorjaar al in de lucht nu de dagen lengen. Wat doet dat met boerderijdieren en met de wilde dieren in Het Twiske?

Zelf een stokbroodje bakken

In een spannend winterhol leren kinderen hoe vos, haas en konijn koude winters overleven. Ook kunnen kinderen op wintervogelexcursie met de natuurgidsen van IVN (voor jong en oud). Op het boerenerf branden vuurschalen waar jongens en meiden zelf een stokbroodje mogen bakken. Natuurlijk is er warme choco en koek en ook voor koffie, thee, sap en taart wordt gezorgd.

Biologische producten

Op de Boerenwintermarkt staan kraampjes met heerlijke biologische producten. Kom vooral even proeven van de verse erwtensoep van de chefkok en de warme broodjes van onze mobiele bakkerij. De soep wordt aangeboden met De Marsen-rookworst en smaakvolle rookkaas.

Oude ambachten

Zaterdag de 30e kun je ook kennismaken met oud-Hollandsche ambachten zoals wol,- hout,- en rietbewerking. Volg een van de workshops en ga na afloop op excursie met de molenaar van de Twiskemolen.

Gezellige wintersfeer

Kom ook langs en beleef een echte boerenwinterdag. In afwachting van het voorjaar creëren we rondom de vuurschalen een gezellige wintersfeer. Je vindt boerderij De Marsen aan de Pikpotweg 1 in Landsmeer. De boerderijwinkel is tijdens de wintermarkt de hele dag geopend.

Gegevens

Datum:
30 januari 2016
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

De Marsen
Telefoon:
020 - 4825015
Website:
www.demarsen.org

Locatie

De Marsen
PIKPOTWEG 1
LANDSMEER, 1121 HZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 4825015
Website:
www.demarsen.org
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.