Boerenlentemarkt op zondag 17 april a.s.

Boerenlentemarkt op zondag 17 april a.s.

Kom ook naar onze boerenlentemarkt!

Landsmeer/Oostzaan – Zondag 17 april a.s. verzorgt Zorgboerderij De Marsen een sfeervolle boerenlentemarkt. Hiermee viert de boerderij de opening van het buitenseizoen. Recreatieschap Twiske-Waterland zet tijdens deze Open Twiske Dag de slagbomen voor iedereen open.

Kom van 10.00 tot 16.00 uur genieten van biologische producten. Er zijn marktkraampjes met biologische kazen, verse eieren van eigen scharrelkippen, warme desembroodjes en vlees van eigen runderen en varkens. Proef van de ambachtelijke boerderijworsten en maak zo kennis met de Vleesaandelen van De Marsen. Om de zorgboerderij een stevige basis te geven, zoekt De Marsen nog 35 vleesaandeelhouders. Vraag de boerderijmedewerkers naar alle ins & outs.

Start herinrichting voorerf
De 17e geven Vrienden van De Marsen het startschot voor de herinrichting van het voorerf. Met voldoende steun gaan we de oude kippenweide vernieuwen. Word vriend van de Marsen en denk met ons mee! Wordt het een speelplek? Is het een plek waar je iets kunt leren over het boerderijleven? Komen er tafels waar je aan kunt picknicken? Op de dag zelf en op www.demarsen.org kun je vriend worden en vanaf 15 euro bijdragen aan de inrichting van het voorerf. De kosten worden geschat op circa 20.000 euro.

Zelf broodjes bakken
Vrijwilligers van natuurorganisatie IVN verzorgen op de lentemarkt met spannende opdrachten natuuravontuur voor kinderen. Ook kan er geknutseld worden.
Buitenlucht maakt hongerig, dus mogen kinderen boven het vuur zelf een broodje bakken. Scholieren vanaf 8 jaar kunnen mee op excursie naar de molenaar. De molenaar geeft een rondleiding, en kunnen vliegers worden gemaakt en buiten vertrekt een watertaxi naar het Ratteneiland.

Boerderijwinkel
Wie na de lenteproeverij en alle buitenactiviteiten iets lekkers naar huis wil nemen, of nog boodschappen moet doen, kan terecht in de boerderijwinkel. Daar vind je zuivel, beleg, ontbijtgranen, verse groenten en 99 andere verantwoorde levensmiddelen. Alle producten dragen biologische, biologisch dynamische of Fair Trade-keurmerken. Bekijk het winkelassortiment

Voor in de agenda: Boerenlentemarkt tijdens de Open Twiske Dag, zondag 17 april, van 10.00 tot 16.00 uur. Adres Pikpotweg 1, Het Twiske Landsmeer.