Boerenlandmarkt

Kom ook naar onze boerenlandmarkt!

Landsmeer/Oostzaan – Zaterdag 24 oktober organiseert Twiskeboerderij de Marsen van 10.00 tot 16.00 uur een sfeervolle boeren herfstmarkt. De beleving van de herfst staat centraal. U kunt komen proeven van heerlijke najaarsproducten en er zijn volop activiteiten voor groot en klein.

Op de boerenmarkt vindt u diverse kraampjes met heerlijke biologische producten. Ruik er vers gebakken broodjes van bakkerij Reizend Broodje. Proef de gegrilde hamburgers of worst van de bbq. Of ervaar de pure smaak van biologische kazen en verse eieren. In een heksenketel boven een vuur wordt een verse pompoensoep bereid.

Eigen vlees
Al het vlees op de boerenmarkt is van eigen runderen en varkens; de eieren komen van eigen scharrelkippen en ook de pompoenen zijn vers van het Twiskeland. Wie na de proeverij iets mee naar huis wil nemen, kan terecht in de boerderijwinkel. Hier zijn alle Marsen-producten en die van bevriende biologische boerderijen verkrijgbaar. Ook voor koffie en thee en diverse soorten taart wordt gezorgd.

IVN-natuuractiviteiten
Het najaar is gearriveerd en dat zorgt ook in Het Twiske voor bijzondere veranderingen in de natuur. Vrijwilligers van natuurorganisatie IVN vertellen op de herfstmarkt over vruchten en zaden. Bij de stand van IVN-Twiske is spelenderwijs te ontdekken hoe zaden zich zoal verspreiden. De allerkleinsten gaan op zoek naar kabouters. Ook kunnen ze knutselen met kastanjes van het boerenerf.

Excursie naar de molenaar
Kinderen vanaf 8 jaar kunnen mee op excursie naar de molenaar, die een boeiende activiteit in petto heeft. Bij terugkomst op de boerderij mogen kinderen hun eigen broodje bakken. Wie meer wil weten over de producten en de initiatieven van Zorgboerderij de Marsen, kan even langs de boerderijstand lopen.