Boerderijdiner met Jamie Oliver’s Fifteen

Boerderijdiner met Jamie Oliver’s Fifteen

Landsmeer/Oostzaan, woensdag 19 augustus – Op zaterdag 5 september a.s. kun je samen met boer Benno aan tafel voor een overheerlijk diner van chefkok Fred van Jamie Olivers’s Fifteen. Alle ingrediënten van het driegangenmenu komen van Twiskeboerderij de Marsen en nabijgelegen boerenbedrijven.

Boer Benno ontvangt vanaf 18.00 uur met een feestelijk drankje op het gezellige boerenerf. Bij goed weer dekken we tafels in de boomgaard. Is het bewolkt, dan kun je op de hooizolder culinair genieten. Vanaf planken, schalen en uit weckpotten komen mooie gerechtjes van uitzonderlijke ingrediënten.

Reserveren kan hier

Omega-3-vetzuren
Bij de productie van vlees, eieren en groenten houdt de Marsen zich niet alleen aan de richtlijnen voor biologische en biologisch-dynamische landbouw. De boerderij streeft ook naar een zo hoog mogelijk aandeel omega-3 vetzuren. De aanbevolen verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren van 5:1 en 3:1, vind je terug in de producten van Benno en Marije Graeff. Zo staat de Marsen garant voor gezonde en verantwoorde levensmiddelen die ook nog eens erg smaakvol zijn.

Samenwerking
Tijdens het boerderijdiner van zaterdag 5 september a.s. vertellen boer Benno en Fifteen’s chefkok Fred kort iets over de chemie die is ontstaan uit hun recente samenwerking. Die is op zijn minst bijzonder te noemen. Samen bezochten ze de EKO slager om te bespreken welke Marsen-dieren er voor het diner in aanmerking kwamen en wat de mogelijkheden met het vlees zouden zijn. Ook bekeken ze of de gewassen op het land goed met andere ingrediënten te combineren zijn. Het menu dat hieruit voortvloeide staat voor het beste dat de Marsen en Fifteen samen te bieden hebben: eerlijk, kraakvers en schitterend door de eenvoud die je gewend bent van Jamie Oliver.

FIFTEEN-6

Eten in de buitenlucht
De ambiance van deze avond zal zijn zoals die op een boerderij hoort te zijn. Lange tafels, buitenlucht, hooibalen, eenvoudig linnen, veldbloemen, fijne muziek en kaarslicht zodra het donker wordt. De service is in handen van Fifteen’s leerlingen.
Een lichting leerlingen van Fifteen pendelde al op de fiets tussen het restaurant in Amsterdam en de Marsen. Daar nam boer Benno ze mee het land op om te zaaien, en liet hij ze de dieren verzorgen. Zo deden ze al aardig veel boerderijervaring op.

FIFTEEN
Jamie Oliver

“Wij wilden niet alleen maar nemen, maar de Marsen en haar vrienden ook iets teruggeven. Onze gezamenlijke diners vertegenwoordigen het beste van beide partijen. De kraakverse, eerlijke producten van de Marsen bereid met de keukenfilosofie van Jamie Oliver. Daarnaast krijgen onze leerlingen de kans om hier waardevolle werkervaring op te doen,” zegt Tom Weenink van Jamie Oliver’s Fifteen Catering.

Reserveren
Het boerderijdiner biedt plaats aan maximaal 100 personen. De kosten zijn €67,50 p.p. (€ 30,- voor kinderen), exclusief drankjes. Reserveren kan hier