Boerderij diner op de Marsen door Jamie Oliver’s Fifteen

BOERDERIJ DINER OP DE MARSEN DOOR JAMIE OLIVER’S FIFTEEN       

De Marsen en Fifteen gaan hun samenwerking nog verder intensiveren. De komende tijd zullen 6 tot 8 diners op ’t erf van de Marsen plaatsvinden waarbij producten van de boerderij centraal zullen staan. Het beloven bijzondere avonden te worden.

 

Boer Benno en Fifteen’s Chefkok Fred zullen u tijdens het diner vertellen over de chemie die is ontstaan uit hun samenwerking en die is op zijn minst bijzonder te noemen. Samen bezochten ze de EKO slager om te bespreken welke “Marsen dieren” er voor het diner in aanmerking kwamen en wat de mogelijkheden met het vlees zouden zijn. Ook bekeken ze de seizoensinvloeden van de gewassen op het land en of die goed met de gerechten te combineren waren. Het menu dat hieruit voortvloeide staat voor het beste dat de Marsen en Fifteen te bieden hebben. Eerlijk, kraakvers en schitterend door de eenvoud die u gewend bent van Jamie Oliver.

 

De ambiance van de avonden zal zijn zoals het op de Marsen op een mooie avond hoort te zijn. Lange tafels, buitenlucht, hooibalen, eenvoudig linnen, veldbloemen, fijne muziek, kaarslicht en lampjes zodra het donker wordt. De service zal in handen zijn van Fifteen’s leerlingen.

 

Een lichting leerlingen van Fifteen was al op de fiets aan het pendelen tussen het restaurant in Amsterdam en de Marsen (zie ook). Daar nam boer Benno ze mee het land op om te zaaien en liet hij ze de dieren verzorgen. Zo deden ze het afgelopen jaar al aardig veel boerderijervaring op. Nadat Fifteen ook ging participeren in de groentetuin en vleesaandelen was het tijd om de cirkel écht rond te maken.

 

“Wij wilden niet alleen maar nemen, maar de Marsen en haar vrienden ook iets teruggeven. Onze gezamenlijke diners vertegenwoordigen het beste van beide partijen. De kraakverse, eerlijke producten van de Marsen bereid met de keukenfilosofie van Jamie Oliver. Daarnaast krijgen onze leerlingen de kans om tijdens de 6 tot 8 avonden een prachtige werkervaring op te doen. ” Aldus Tom Weenink van Jamie Oliver’s Fifteen Catering

 

De avonden bieden plaats aan maximaal 100 personen per avond. Iedereen met een warm Fifteen of Marsen hart kan zich hier voor inschrijven. Nieuwsgierig ? Of wilt u bijvoorbeeld meer weten over onze volgende plannen? Volg de site en nieuwsbrief van de Marsen voor verdere details.

Tags: