ontmoetingsplek

De boerderij is de schakel tussen mens en natuur. Er valt hier veel te leren en te beleven voor kinderen en volwassenen. Zo werkt De Marsen dagelijks aan de productie van gezonde voeding en het verzorgen van natuur en landschap. De mensen die hieraan een bijdrage leveren, groeien en ontwikkelen zich tijdens authentieke werkprocessen. Die kracht en uitstraling maken wij graag zichtbaar en toegankelijk voor scholieren, bezoekers en dagrecreanten.

Samenwerking met Onderwijs en Speciaal Onderwijs

Met scholen uit de regio bouwen wij aan een educatief aanbod voor leerlingen van verschillende niveaus en leeftijd.

 

Iedere week helpen leerlingen en begeleiders van het Orioncollege bij de verschillende seizoenswerkzaamheden: dieren verzorgen en stallen uitmesten, zaaien, planten, wieden, oogsten, snoeien, onderhoud of landschapsbeheer. Sommige leerlingen vinden hun roeping en komen als ze klaar zijn met school op De Marsen werken.

 

Af en toe organiseren wij ook educatieve natuuractiviteiten in samenwerking met scholen uit het basisonderwijs. Zo kregen wij al bezoek van klassen van basisschool St. Augustinus uit Landsmeer, het Amsterdamse Geert Groote College en de Vrije School Zaanstreek.